De week van......

 

In dit item vertelt iemand uit de sector zijn werkzaamheden in een week. Wat waren zijn/haar afspraken en wat zijn de dingen waar hij/zij zich mee bezig gehouden heeft in deze periode?

In deze ‘De week van…’ vertelt scholingsconsulent Mariëlle haar verhaal.

 

Scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers

 

Maandag 

Op maandag ben ik in Boskoop geweest. Hierbij ben ik begonnen met een gesprek bij een boomkwekerij. Namens Talentboom hou ik bedrijven op de hoogte over de scholingsmogelijkheden in de sector. Geregeld heb ik contact met dit bedrijf over de mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen.  
 


Daarna ben ik naar het Yuverta gereden om een podcast met Peet Stolwijk op te nemen. Deze podcast kan je hier terugluisteren. Afsluitend heb ik kennisgemaakt met GroenDirekt. 

Hier heb ik een erg leuk gesprek gehad, over de inhoud van het gesprek volgt binnenkort meer informatie.

  

 

Dinsdag 
Vandaag ben ik aan het werk op kantoor in Zoetermeer. Meestal werken wij vanuit huis maar het is fijn dat we ook een kantoor hebben om te kunnen werken. Een mooi moment om met collega’s bij te praten en ideeën uit te wisselen. Vandaag staat het teamoverleg op de planning. Het team A&O agrarisch bestaat uit de medewerkers van KasGroeit en Talentoogst. Aangezien wij kennisdeling belangrijk vinden, heb ik mijn collega’s kort meegenomen in de cursus Inzicht in Invloed die ik eerder dit jaar heb gevolgd.   

 

Woensdag 

Deze dag stond in het teken van de brancheopleiding. Achter de schermen werken we al een tijdje aan de campagne voor de brancheopleiding. Hierbij werken we samen met de scholen die de opleiding aanbieden. Ik ben bezig geweest met het maken van een tekst voor de flyer en het opzetten van berichten die op de sociale media kanalen kunnen.  

Ook heb ik een aantal bedrijven gesproken, sinds Coronatijd hebben we meer telefonisch contact met bedrijven. Dit is een makkelijke manier om even kort bij te praten. Voor vragen zijn we altijd bereikbaar per mail, app of telefoon.  

 

Donderdag 
Vandaag heb ik veel verschillende taken uitgevoerd. Zo ben ik bezig geweest met het cursusaanbod op onze website. We proberen het aanbod zo actueel mogelijk te houden dus geregeld lopen we het aanbod wat op de site staat na en updaten we de startdata en dergelijke. 

 

Ook ben ik verder gegaan met de werving voor de branche opleiding. De komende maanden hebben we ondersteuning van een communicatiemedewerker die ons gaat helpen met de werving van de brancheopleiding. We hebben samen wat ideeën doorgenomen. Zo kunnen we met elkaar de brancheopleiding en de sector mooi promoten.  

 

De werkdag heb ik afgesloten met een online koffierondje met collega’s. Elke week hebben we een half uur ingepland waar je vrijblijvend aan kan deelnemen. Hierdoor houden we goed contact met de collega’s nu we elkaar niet veel zien.  

 

 

 

Vrijdag 

Vrijdag is mijn vaste vrije dag, ik heb heerlijk genoten van het weekend.  

 
Scholingsconsulent Robert Soesman


Maandag

De maandag is gebruikt om twee bedrijfsbezoeken te doen in regio Opheusden. Bij het bedrijf in de ochtend was een vraag over scholing van een personeelslid . Talentboom geeft, kosteloos, advies over scholing, groei en ontwikkeling van medewerkers en organisaties in de boomkwekerij-, vasteplanten, en zomerbloemensector en helpt bij het vinden van, hierbij passende, subsidies en opleidingen.

In de middag was er een gesprek met een boomkwekerij welke graag wilde dat ik persoonlijke gesprekken ging afnemen met het personeel over de wensen qua opleiding en ontwikkeling. Hoe dit precies in zijn werk gaat is hier te lezen: Persoonlijke gesprekken met medewerkers

 

Dinsdag
Vanochtend staat de teamsessie op het programma. Samen met onze collega’s van Kasgroeit en Talentoogst hebben we besproken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe kunnen we gebruik maken van elkaars kwaliteiten en professionaliteit zodat alle sectoren nog beter bediend worden. Samenwerken en leren van elkaar is erg belangrijk in onze sectoren.

De middag is gebruikt om kantoorwerk te doen en de mail weg te werken. Er komen toch stiekem steeds meer scholingsvragen van de boomkwekers binnen, een goede zaak!

 

Woensdag

Deze dag ben ik begonnen om de Social Media kalender voor aankomende week te vullen. We proberen drie keer per week iets te plaatsen op onze Social Media kanalen Sociale media Talentboom  Op deze manier proberen we bij te dragen aan een positief imago van de sector, we laten zien wat onze werkzaamheden zijn en wat de scholingsmogelijkheden zijn voor medewerkers in de boomkwekerij.

 

’s Middags ben ik naar Zone.college in Zwolle gegaan. Erik van Gijtenbeek heeft geholpen om de lesstof van de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij in het nieuwe format te plaatsen. Wil je meer weten over de Talentboom Brancheopleiding? Kijk dan eens op Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij

 

Donderdag

Op deze dag ben ik op bezoek geweest bij Boomkwekerij ’t Kempke. Hier had ik een afspraak met Gijs van Meerten en Bjorn Kohlmann.

We hebben een podcast opgenomen over het binden & boeien van personeel en de rol die Talentboom kan spelen bij het ontwikkelen van het personeel.

De podcast is hier te luisteren: Podcasts Talentboom

 


Vrijdag
Vandaag had ik een vrije dag en dus vroeg weekend.

Nieuws

Zwangerschapsverlof
16-09-2021
Zwangerschapsverlof Ik ga met zwangerschapsverlof en ben daarom vanaf 25 september voorlopig niet bereikbaar. Ik vind het spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in.